Izrada sajta u WordPress-u za 80 evra


Category: izrada sajta, wordpress
Published: Jul 10, 2017
Tags: internet prodavnica, izrada sajta, php, responsive design, seo optimizacija, web dizajn
Izrada sajta u WordPress-u za 80 evra
Potreban Vam je kvalitetan sajt na kojem svako može lako da se snađe, da dobije sve željene podatke, da vesti na sajtu bude uvek sveže? Želite mogućnost da vrlo lako i pedantno Vi ili Vaši saradnici mogu da unose svaku važnu informaciju na Vaš sajt? Ukoliko ste mislili da Vam je za ovako nešto neophodno neko ozbiljnije kompjutersko znanje ili pak neke osnove programiranja, prevarili ste se. Tačno je da Vam celokupan sajt može osmisliti i uraditi jedino vešt i obučen, profesionalni programer, ali dalje uređivanje i dopunjavanje informacija na sajtu, trebalo bi da na što lakši način bude obezbeđeno Vama. Zato mi većinom kreiramo sajtove u tzv. WordPress-u. Ukoliko ste redovni korisnik interneta, verovatno ste već čuli za ovaj pojam, ali ne znate o čemu je tačno reč.

Zašto je dobro da imate sajt u WordPress-u

Najjednostavniji odgovor na ovo pitanje jeste zbog raznih funkcija, raznih mogućnosti i dodataka, a pre svega zbog jednostavnog korišćenja i upravljanja sajtom. Imajte na umu da je WordPress jedan od najlakših softvera za korišćenje. Postoji mnogo drugih razloga zbog čega je dobro da koristite upravo WordPress kao CMS (Content Management System) za Vaš sajt. 

WordPress kada se jednom instalira nudi korisniku neograničeno korišćenje i primenu. WordPress možete koristiti za kreiranje poslovnog web sajta, jer pomoću takvog sajta vrlo lako možete u bilo kom trenutku objaviti različite marketinške materijale. Takođe, ako želite da napravite lični blog, preporujemo WordPress.
Dakle, WordPress je samostalni softver. To zapravo znači da ne morate da kupujete kopiju FrontPage-a ili Dreamveaver-a kako biste ga koristili. Dovoljno je da se odmah nakon instaliranja prijavite na administratorsku stranicu i počnete sa korišćenjem WordPress-a. Uz to, ono što je vrlo važno, nije potrebno gotovo nikakvo iskustvo da biste se snašli u radu sa WordPress-om.
WordPress je u osnovi Open Source softver, što znači da je dozvoljeno apsolutno svakome da ga koristi, a bez dinara nadoknade. Napravljen je u PHP programskom jeziku i sa MySql bazom podataka, koja je takođe Open Source. A i programski jezik i baza su standardni Internet sistemi koji nude visok nivo sigurnosti i pouzdanosti. Veliki broj dodataka omogućuje da poboljšate funkcionalnost vašeg sajta. Oni se vrlo lako instaliraju. Potrebno je samo par klikova mišem. Ono što je bitno za vas jeste da pronađete odgovarajući dodatak i da ga iskoristite na vašem sajtu. Nudimo Vam izradu sajta u WordPress-u! 

Šta je WordPress?

WordPress je Open Source Content Management System, ili skraćeno CMS. Ukoliko niste upoznati ni sa ovim terminom na našem sajtu imate detaljniji članak o tome, a ukratko – CMS je sistem za upravljanje sadržajem. Dakle, on služi da omogući vlasnicima sajtova lako i vešto uređivanje i održavanje vlastitih sajtova, bez ikakave specijalne obuke iz programiranja. Postoji više CMS sistema, i svaki od njih ima svoje prednosti i mane. U nekima je snalaženje jednostavno lakše ali su ograničenja veća, kod drugih je situacija obrnuta i tome slično. Najpopularniji CMS sistemi, danas, su: WordPress, Joomla i Drupal.  Dakle, WordPress se prema najnovijim istraživanjim nalazi na prvom mestu svih CMS sistema današnjice. Možda će Vam biti interesantan podatak da ažuriranje sajta u WordPress-u koriste i sledeće svetski poznate firme i kompanije: The New York Times, Istraživački centar NASA, Fox News, CNN i mnogi drugi… Više od 13% od 1.000.000 najvećih web stranica u svetu koristi WordPress CMS sistem.

Zašto je WordPress preuzeo vodeću ulogu u web dizajnu?

Zato što ima širok spektar pozitivnih karakteristika, kao što su: podržan je PHP-om i My SQL-om; poseduje predložak sistema i plug-in arhitekturu; namenjen je i za velike sajtove koje imaju i preko sto web stranica; besplatan je; veoma je jednostavan i praktičan, lako se instalira, a snalaženje u njemu se uči za par minuta. Zbog svih ovih karakteristika WordPress je, i pored stranog, osvojio i domaće tržište. Danas postoji verzija WordPress-a na srpskom jeziku.
Pored toga što Vam nije potrebno nikakvo osnovno programersko znanje da biste upravljali sadržajem Vašeg web sajta, sada Vam više nije neophodno ni solidno poznavanje engleskog jezika. Čini se da njegovi izumitelji nisu ni mogli da sanjaju o ovako velikom dostignuću i njegovom razvoju. Činjenica je da je WordPress, danas, najsavremenija platforma koja služi za lično izdavaštvo. Jedna od glavnih stvari koja ovaj sistem čini toliko popularnim je konstantna težnja njegovih programera da ga još više poboljšaju i upotpune.
Pomenuli smo u tekstu da, što se njegovih pozitivnih karakterista tiče, postoji tzv. plug-in arhitektura. Šta to znači? Plug-in su alatke koje služe da prošire funkcionalnosti WordPress-a. A sama arhitektura ovog sistema omogućava to konstantno nadopunjavanje i proširivanje mogućnosti. Slično kao sa aplikacijama na Vašem mobilnom telefonu.
Svi smo svedoci toga kojom brzinom se internet i sve ostale kompjuterske tehnologije razvijaju, samim tim i interent marketing i sve što je vezano za njega. Otuda se i potreba za uređenjem sadržaja ne web stranicama menja, te se sistemi koji to omogućavaju, poput WordPress-a moraju stalno nadograđivati. Moraju ići uz korak sa najnovijim razvojem i potrebama. Većina ljudi danas koja se ne razume u osnove programiranja kada traži izradu sajta obično se pri tome raspituje o mogućnostima samostalnog ažuriranja i uređivanja. Na taj način kao da se raspituje radimo li izradu sajtova u WordPress-u.

Verujte da lakše i funkcionalnije rešenje za održavanje Vašeg sajta od WordPress-a ne postoji.
Svesni smo toga koliko je velika potreba za čestim ažuriranjem sajtova, bilo da Vaš sajt predstavlja Vašu firmu, organizaciju, prodavnicu, udruženje, sportski savez… svaka poslovna prezentacija ima potrebe za novim inoformacijama, npr.: promena cene proizvoda ili dostupnost istih; nova obaveštenja sa sportskih takmičenja ili bilo koji drugi ostvareni rezulatati; nove usluge koje Vaša firma/kompanija pruža; izveštaji i tome slično. Svaki razvijeni posao danas donosi nove promene, zahteve i unapređenja. Pa, ukoliko želite da Vaši klijenti/korisnici/mušterije budu uvek tačno informisani o trenutnim novostima sve što Vam je potrebno jeste kvalitetno urađen sajt u WordPress-u.
Kreiranje sajta prepustite nama, sve ostalo – dalje ažuriranje i uređenje sadržaja možete krajnje jednostavno i brzo obavljati Vi. Dakle, ne morate više zavisiti od tuđeg vremena, brinuti se kada je i kako koja informacija objavljena, i za sve to plaćati programerima. Sa sajtovima izrađenim u WordPress-u internet marketing je daleko jednostavniji i dostupniji. Mi kreiramo sajt prema Vašim potrebama i željama. WordPress nije jedini izbor koji nudimo, ali verujemo da je većini on najbolji.

<< Go back